Gastlessen

Een inspirerende gastles met, afhankelijk van de wensen en het niveau van de les, een energieprofessional of CETT-student (Community of Energy Top Talents). Wij verwijzen u graag door naar het platform 'Gastlessen zo geregeld' voor het organiseren voor een gastles of bedrijfsbezoek.
LET OP: VANWEGE HET STOPPEN VAN DE WATT?-CAMPAGNE IS HET NIET MEER MOGELIJK OM (GRATIS) GASTLESSEN TE BOEKEN VIA WATT?

 

U kunt rechtstreeks contact opnemen met een gastdocent of een gastles boeken via het platform 'Gastlessen zo geregeld'. 

 

Voormalig WATT?-gastdocenten bieden aan de hand van jarenlange ervaring met voorlichting over (werken in de) energie boeiende gastlessen over dit thema. Op maat gemaakt voor de klas, op basis van een voorgesprek met jou, zodat de les aansluit op de reeds aanwezige voorkennis en de belevingswereld van je leerlingen. Eenvoudig inpasbaar in de LOB-les, een techniek- of natuurkundeles. Of gewoon als eerste kennismaking met de uitdagende wereld van energie.

 

Wil je een gastles of, bij voorkeur, voor enkele klassen een gastles neem dan contact op met een van onderstaande gastdocenten:

 



Les op maat

WATT? beschikt over een enthousiast team van gastdocenten die werken of gewerkt hebben in de energiesector (of anderszins technisch geschoold zijn) en veel over energietechniek kunnen vertellen. Altijd met een link naar werken in de energie. 

LOB-en profielkeuzelessen

Je kiest beter als je weet wat er te kiezen valt. We geven graag LOB- en profielkeuzelessen om leerlingen te helpen bij het maken van een passende keuze. Tijdens de les informeren wij leerlingen over (werken in) de energiesector, het belang van energie en de uitdagingen waarvoor de sector staat met de transitie naar duurzame energie.

Gastlessen vóór leerlingen, dóór leerlingen

Over energie. Dat kan! WATT? werkt samen met CETT-studenten. Deze Energy Top Talents geven als ambassadeur van de energiesector gastlessen over (werken in) de energie. Speciaal voor (de bovenbouw van) havo en vwo. 

Klassengesprek over energie

Waarom is energie zo belangrijk? En hoe zorgen we dat we in de toekomst voldoende energie hebben? 

Energie in jouw wijk

Hoe zit het laagspanningsnet in elkaar? Met welke materialen werk je? Waarom is veiligheid zo belangrijk? En vooral: hoe los je een storing op bij particulieren?

 

De netwerkkoffer

Samen met leerlingen energienetwerken in woonwijken aanleggen? Samen een storing in de stroomlevering nabootsen om deze vervolgens op te lossen? Dat kan met de WATT? Netwerkkoffer.