Home > ENERGIZE

We kunnen geen moment zonder elektriciteit, gas en warmte. De mensen die zorgen dat we dat elk moment van de dag hebben, hebben dus een vitaal beroep. Zonder hún werk ligt alles stil. Gelukkig hebben we in Nederland gemiddeld de laagste uitval van elektriciteit, gas en warmte ter wereld. Achter de schermen werken daar meer dan 10.000 mensen hard aan. Met Energize ontdek je wat die mensen doen.

Biogas als brandstof

Energize Biogas is ‘hot’. Dit duurzame gas maak je uit gft-afval. Zelfs met spullen die je overal kunt kopen. Lukt het je om thuis biogas te maken uit je eigen afval?

Van stoom naar stroom

Energize Ontdek hoe je elektriciteit kunt maken met spullen uit de bouwmarkt, supermarkt en webshop. Lukt het je de lamp te laten branden?

Productiespel

Energize Loop een werkdag mee met Martin Klein in de Vattenfall-Centrale Diemen. Af en toe stelt hij je vragen. Wat weet jíj al van werken in de energie?

Beroepenfilmpjes

Energize Kijk in 360-graden VR mee over de schouders van de monteurs, technici, uitvoerders en engineers die zorgen dat je altijd energie hebt thuis.