Home > HAVO/VWO

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je thuis altijd elektriciteit, gas en warmte hebt. Maar om dat mogelijk te maken, werken in Nederland meer dan 33.000 mensen elke dag samen. Zoveel mensen zijn namelijk werkzaam bij Nederlandse energiebedrijven. Een groot deel van die mensen heeft een technische opleiding gevolgd aan een hbo of universiteit. Aan welke beroepen en opleidingen je kunt denken, vind je op deze pagina. 

Opleidingen

HAVO / VWO Meewerken aan de energie van morgen? Voor denkers en doeners van havo en vwo zijn er opleidingen in elke richting.

Loopbaan

HAVO / VWO In de energiesector is uitdagingen genoeg voor energieke aanpakkers met brainpower. Een indruk van de banen in de energie van nu vind je hieronder. En er is op hbo/wo-niveau nog veel méér te doen de komende 30 jaar, want er komen steeds weer nieuwe banen bij.

Energieketen

HAVO / VWO Van windmolens op zee tot energiecentrales en van gasvelden onder de grond tot zonnepanelen. We ‘maken’ onze energie op allerlei manieren. Hoe ziet de energieproductie eruit en hoe komt de stroom, warmte of gas bij ons terecht?